Skip to main content

Rödljusterapi för smärtlindring & återhämtning

Red Light - Rödljusterapi

20min + 10min

280 kr

Boka

Red Light - Serie på 10st rödljusterapi behandlingar

20min

2000 kr

Boka

Red Light - Serie på 5st rödljusterapi behandlingar

20min

1200 kr

Boka

Vanliga frågor om rödljusterapi

Varför rödljusterapi?

Rött & nära infrarött ljus har bevisats kunna bidra till:

Hur fungerar rödljusterapi?

Rödljusterapi är teoretiserad att fungera på mitokondrierna i våra celler – motorn. Detta ger kroppens celler mer energi, vilket gör att andra celler kan fungera med maximal produktivitet. För huden inkluderar detta hudrestaurering och reparation som kan hjälpa till att öka tillväxten av nya celler och intensifiera restaureringsprocessen.

Hur ofta kan du använda rödljusterapi?

Du kan använda rödljusterapi varje dag. De flesta människor ser inte mycket nytta av att använda det mer än en gång om dagen. För särskilda protokoll kommer din läkare att ge dig råd om din behandlingsplan.

Vad används rödljusterapi för?

Många använder rödljusterapi av en rad olika anledningar, de allra vanligaste är: avslappning, muskelåterhämtning, boostat humör, stärkt immunförsvar, påskyndad läkning, minskad smärta & inflammation samt minskning av rynkor och fina linjer.

Vilka hälsofördelar ger rödljusbehandling jämfört med solljus?

Energitillförsel till cellerna
Precis som solens strålar kan ge en energikick, fungerar rödljus på samma sätt men specifikt på mitokondrierna i cellerna, vilket leder till ökad energi och vitalitet. Solen ger dock energi genom en bredare ljusspektrum, medan rödljusbehandling är optimerad för att maximera energin direkt till cellernas kraftverk, mitokondrierna.

Säkerhet och UV-fri behandling
Rödljuspanelerna ger en liknande känsla av värme och välmående som solen, men utan de skadliga UV-strålarna som kan leda till solskador och hudåldrande. På så sätt får man de positiva effekterna utan riskerna.

Effekt på immunförsvar och hudhälsa
Rödljus kan stärka immunförsvaret, minska inflammation och främja kollagenproduktionen – egenskaper som kan påminna om den friska känslan vi får från solen. Skillnaden är att rödljuset är mer riktat och kontrollerat för specifika hälsofördelar.

Året runt och kontrollerad miljö:
Medan solen är väderberoende och svår att dosera rätt (speciellt i Skandinavien), kan rödljusbehandling användas året runt och i kontrollerade miljöer, så du får en jämn dos av ljuset.

Så med rödljus kan man säga att du får ”solens bästa delar” året om, utan risk för solbränna eller UV-skador.

När bör du undvika rödljusterapi?

Graviditet:
Även om det inte finns specifika studier som visar att rödljus skulle vara skadligt under graviditet, rekommenderas oftast att undvika rödljusbehandling under graviditeten för att vara på den säkra sidan.

Fotosensitivitet och vissa mediciner:
Personer som är fotosensitiva eller tar mediciner som gör huden mer känslig för ljus, som vissa antibiotika, retinoider eller antipsykotiska mediciner, bör undvika rödljusbehandling eller först rådgöra med sin läkare.

Epilepsi:
Även om rödljuspaneler inte blinkar eller flimmer (vilket minskar risken för att utlösa anfall), rekommenderas försiktighet för personer med epilepsi. Vissa ljusvåglängder kan ändå teoretiskt trigga symptom, så det är klokt att rådgöra med läkare innan behandling.>

Cancer eller tumörer:
Om man har aktiv cancer eller tumörer, bör man undvika rödljusbehandling över dessa områden, eftersom man inte vet hur ljuset påverkar cancerceller. Rådgivning med en onkolog rekommenderas i dessa fall.

Ögonskydd:
Eftersom rödljus är ett starkt ljus, är det bra att använda skydd för ögonen, särskilt om man utsätts för ljuset nära ansiktet under längre perioder.

För de allra flesta är rödljusbehandling mycket säker, men för personer med dessa tillstånd eller som använder vissa mediciner kan det vara klokt att söka råd innan användning.